Čarnogurský: Smer cielene skrátil volebnú kampaň

NETKY.SK • 19 December 2013, 15:18 • 2 min
Čarnogurský: Smer cielene skrátil volebnú kampaň

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta Ján Čarnogurský je presvedčený, že dnešné oznámenie termínu prezidentských volieb 2014 predsedom parlamentu Pavlom Paškom (Smer-SD) a stredajšie (18.12.) vyhlásenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že v prezidentských voľbách bude kandidovať, nie je náhoda.

slovakia

left justify in out

"Vyzerá to teda tak, že všetkým kandidátom, ktorí sa rozhodli uchádzať o post prezidenta, Smer cielene skrátil volebnú kampaň. Toto rozhodnutie znevýhodňuje prezidentských kandidátov, ktorí tak nebudú mať dostatok priestoru na získanie dostatočného počtu podpisov, či prezentovanie svojich cieľov občanom," tvrdí Čarnogurský. "Zvyšuje si týmto krokom Robert Fico šance, ako sa za každú cenu stať prezidentom SR? Potrebuje azda čím skôr udeľovať prezidentské amnestie sponzorom strany Smer?" pýta sa Čarnogurský.

Oznámenie kandidatúry Fica a následné určenie termínov volieb, prezidentský kandidát vníma ako dôkaz toho, že Smer chce ovládnuť okrem parlamentu a vlády aj Prezidentský palác. Pavol Paška dnes oznámil, že prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca 2014. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 29. marca 2014. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014, v tento deň bude inaugurovaný jeho nový nástupca.

Kandidatúru na post prezidenta SR už oznámili Robert Fico (Smer-SD), Pavol Hrušovský (nominant KDH, Mosta-Híd a SDKÚ-DS), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, kandidát SMK Gyula Bárdos a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Ďalej Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), János Bósza, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona