Čarnogurský sa stal prezidentom Slovensko-ruskej spoločnosti

NETKY.SK • 31 Január 2015, 11:54 • 2 min
Čarnogurský sa stal prezidentom Slovensko-ruskej spoločnosti

BRATISLAVA – Bývalý disident a politik Ján Čarnogurský sa stal prezidentom Slovensko-ruskej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Do funkcie ho zvolilo valné zhromaždenie. To zároveň prijalo vyhlásenie o súčasnej politike EÚ voči Rusku, ako aj výzvu vláde SR, aby Slovensko nehlasovalo za sankcie EÚ proti Rusku.

 

Súčasná politika Európskej únie a NATO voči Ruskej federácii nezodpovedá podľa Slovensko-ruskej spoločnosti predstavám a záujmom slovenského obyvateľstva, ktoré tradične vníma Rusko ako svojho priateľa. „Súčasná európska politika by mala viac zohľadňovať postoje slovenskej a európskej verejnosti,“ povedal Čarnogurský dnes pre agentúru SITA. Podľa neho snaha riešiť rozpory na Ukrajine bez zohľadnenia záujmov ruskojazyčného obyvateľstva bola jedným z dôvodov súčasného konfliktu na Ukrajine. Súčasné postoje EÚ a jednotlivých jej členov, ktoré sa prejavujú hlavne tzv. sankciami, sú podľa neho kontraproduktívne a komplikujú vyriešenie krízy na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona