Čarnogurský: Politické strany by mali prestať so studenou vojnou

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 11:28 • 2 min
Čarnogurský: Politické strany by mali prestať so studenou vojnou

BRATISLAVA – Slovenské politické strany by mali prestať so studenou vojnou, ktorú medzi sebou vedú, myslí si Ján Čarnogurský, ktorý chce byť slovenským prezidentom.

slovakia

left justify in out

„Slovensko bude silné, ak bude silné vnútorne. Malo by zastaviť vnútornú studenú vojnu, ktorú vedú politické strany. Áno, majú sa navzájom kontrolovať, ale nemajú na seba podávať trestné oznámenia bez dostatočného odôvodnenia,“ vyhlásil dnes pred novinármi Čarnogurský. Ako povedal, prezident má politickú scénu spájať a nie nadŕžať pravici alebo ľavici.

Sila Slovenska závisí podľa Čarnogurského aj od zahraničnej politiky. Slovensko by malo podľa neho plniť záväzky voči EÚ a NATO. „Je v záujme Slovenska, aby malo dobré vzťahy aj smerom na východ. Slovensko sa má usilovať aj o východný geopolitický smer, to je pre nás Rusko, Ukrajina a prípadne Čína,“ povedal bývalý slovenský premiér. 

Predseda petičného výboru František Mikloško označil Čarnogurského za najlepšieho kandidáta. „Je to jeden z mála kandidátov, o ktorom viem povedať, že v krízovej situácii nesklame,“ povedal. 

Čarnogurský už vyzbieral od občanov potrebný počet podpisov na kandidatúru, bolo ich treba aspoň 15-tisíc. „Už presahujú počet, ktorý vyžaduje zákon,“ uviedol Čarnogurský s tým, že ich je 21-tisíc. V zbieraní však budú pokračovať až do septembra, keď ich predložia do parlamentu. „Chcem mať silnejší mandát, budem zhromažďovať ďalej s tým, že by to už bolo viac o rozhovoroch s ľuďmi,“ povedal. 

Koľko financií by mala stáť predvolebná kampaň, Čarnogurský nepovedal. „Som pripravený uchádzať sa o príspevky na kampaň,“ vyhlásil a dodal, že na webstránke má zverejnené číslo účtu, ktorý zriadili na financovanie kampane. 

Prezidentskú kandidatúru ohlásili aj podnikateľ Andrej Kiska, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka a poslanec za stranu SaS Peter Osuský. Kandidatúru zvažuje aj herec a bývalý politik Milan Kňažko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies