VIDEO Chyba RTVS: Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov!

NETKY.SK • 8 Január 2014, 14:52 • 2 min
VIDEO Chyba RTVS: Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov!

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta SR Ján Čarnogurský prijíma ospravedlnenie verejnoprávnej RTVS za uvedenie nepravdivého titulku k reportáži o jeho kandidatúre. RTVS v utorok (7.1.) v titulku napísala, že Ján Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov. RTVS sa za chybu oficiálne ospravedlnila. Čarnogurský dúfa, že podobné chyby sa už objavovať nebudú.

slovakia

left justify in out

"V kontexte vývoja ďalších udalostí je však na zváženie dôveryhodnosť a nestrannosť tvorcov verejnoprávneho spravodajstva. Opakovane dostávame podnety od priaznivcov a voličov Jána Čarnogurského s upozornením, že nešlo o náhodu či hrubú chybu," uviedol Vladimír Palko ml. z tlačového oddelenia Jána Čarnogurského.

On sám podľa svojich slov vníma celú situáciu s úsmevom. "Pretože ľudia poznajú môj názor na túto tému. Rozhodne sa nemienim teraz stavať do pozície ublíženého či nahnevaného. Táto chyba mi naozaj mohla poškodiť a naozaj nemusela byť náhodná, no rozhodne nechcem pokračovať v týchto špekuláciách. Prijal som ospravedlnenie od RTVS už včera a verím, že naozaj išlo iba o neprofesionalitu a nie o zámer," tvrdí Čarnogurský s tým, že sme ľudia a treba vedieť zvážiť, kedy ísť do konfliktu a kedy nie.

"Ako by som sa mohol uchádzať o post prezidenta SR, ak by som sa nedokázal odosobniť a neeskalovať konflikty tam, kde to nie je potrebné? Veď ak budem celú vec vyhrocovať a žiadať, aby RTVS vyvodila dôsledky, bude to mať za následok azda iba to, že niekto so 'zmyslom pre humor' príde o prácu, aj keď by ju mal vykonávať tak, aby sa takéto veci nestávali," dodal.

Dominika Šulková zo Sekcie marketingu a komunikácie RTVS dnes pre TASR uviedla, že RTVS sa v danej veci prakticky okamžite ospravedlnila - ešte počas vysielania hlavnej spravodajskej relácie. "Hrubou chybou editora sa do vysielania dostal nepravdivý titulok. Túto hrubú chybu, prirodzene, budeme interne riešiť. Štábu p. Čarnogurského sa RTVS navyše aj osobnou formou - prostredníctvom telefonátu - ospravedlnila, čo druhá strana akceptovala," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona