Čarnogurský: Ficova kandidatúra dokazuje, že premiér je už unavený

NETKY.SK • 18 December 2013, 17:40 • 2 min
Čarnogurský: Ficova kandidatúra dokazuje, že premiér je už unavený

BRATISLAVA - Rozhodnutie premiéra Roberta Fica kandidovať na post prezidenta vníma kandidát Ján Čarnogurský ako únik od zodpovednosti za predvolebné sľuby a od voličov Smeru

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie premiéra Roberta Fica kandidovať na post prezidenta vníma kandidát Ján Čarnogurský ako únik od zodpovednosti za predvolebné sľuby a od voličov Smeru. Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytol Vladimír Palko z Čarnogurského tlačového oddelenia, Fico radšej riskuje stratu mocenskej pozície a vplyvu na dianie v štáte, rozpad strany Smer, ako by mal plniť to, čo sľúbil.

"Je to dôkaz, že je už slabý a unavený, pričom necháva na stole nesplnené predvolebné sľuby ešte z parlamentných volieb," hovorí Čarnogurský, ktorý je presvedčený, že sa premiérovi nepodarí uspieť. Občanom podľa neho určite nebude ľahostajné, že Smer si už rozdelil štát, úrady, prokuratúru, či už dokonca niektoré súdy. "Nemôžeme dopustiť, aby si strana s podporou 25 percent všetkých voličov robila na Slovensku, čo chce a kedy chce," vyhlásil Čarnogurský. Dodáva, že ak by chcel byť Fico korektný a naozaj mu išlo o stabilitu Slovenska, ako to uviedol vo svojom prejave, spolu so svojou kandidatúrou by oznámil, kto bude nástupcom na pozíciu predsedu vlády v prípade, že prezidentské voľby vyhrá. 

"Jediné, čo si Robert Fico za tento zbabelý útek zaslúži, je byť porazený," odkazuje Čarnogurský. Na záver uvádza, že si trúfa nad Ficom zvíťaziť, a tým ho spravodlivo odmeniť za jeho kroky v politike. 

Premiér Robert Fico oznámil, že bude na budúci rok kandidovať za prezidenta SR. Kandidatúru oznámil v Historickej budove Slovenskej národnej rady pri zhodnotení výsledkov vlády a stanovení jej nových cieľov. Na stretnutí boli členovia vlády a poslanci Národnej rady SR za Smer-SD. Predseda parlamentu Pavol Paška na štvrtok zvolal tlačovú konferenciu k prezidentským voľbám. Prvé kolo prezidentských volieb by malo byť podľa informácií agentúry SITA v sobotu 29. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies