Carnajevov právnik žiada doživotie namiesto trestu smrti

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 06:57 • 2 min
Carnajevov právnik žiada doživotie namiesto trestu smrti

BOSTON - Právnik odsúdeného atentátnika z kauzy útoku na bostonský maratón, Džochara Carnajeva, vyzval dnes súdnu porotu, aby jeho klienta neodsúdila na trest smrti, ale na "neúprosné" doživotné väzenie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Carnajevov obhajca David Bruck dnes pred porotou uviedol: "Nijaký trest, nijaký trest by nemohol byť rovný hroznému dopadu týchto zločinov na nevinných ľudí, ktorých zabili a zranili, či na ich rodiny."

 

"Nemá žiadny zmysel pokúšať sa zraniť ho tak, ako zranil on, pretože to sa nedá," dodal obhajca 21-ročného Carnajeva. Tohto mladíka čečenského pôvodu už americký súd uznal vinným v prípade bombového útoku na bostonský maratón v roku 2013, pri ktorom zahynuli traja ľudia a stovky sa zranili.

 

Bruck dnes na súde ukázal aj letecký záber tzv. Supermaxu - väzenského zariadenia, ktoré sa nachádza v americkom meste Florencia v štáte Colorado a má najvyšší stupeň stráženia. Práve tam by mal Carnajev stráviť zvyšok života v prípade, že nedostane trest smrti, ale doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.

 

Proces s 21-ročným Džocharom Carnajevom vstúpil minulý týždeň do záverečnej fázy. O tom, či atentátnik dostane trest smrti, alebo doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia, rozhodne tá istá porota, ktorá ho uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby.

 

Pri atentáte na bostonský maratón zahynuli 15. apríla 2013 traja ľudia a 264 ďalších utrpelo zranenia. Džochar Carnajev je mladší z dvojice bratov, ktorá útok uskutočnila. O tri dni nato títo muži zastrelili policajti, keď sa pripravovali ujsť z mesta. Starší z bratov, 26-ročný Tamerlan, zomrel počas následnej prestrelky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona