Carnajevov otec zložil telefón, keď sa dozvedel o treste smrti pre syna

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 07:36 • 2 min
Carnajevov otec zložil telefón, keď sa dozvedel o treste smrti pre syna

BOSTON - Novinárom agentúry AP sa v noci nadnes podarilo telefonicky spojiť s Anzorom Carnajevom, otcom mladého muža odsúdeného v USA na trest smrti za útok počas maratónu v Bostone.

slovakia

left justify in out

Keď novinári Anzora Carnajeva informovali o rozhodnutí poroty, muž žijúci v Dagestane na juhu Rusku vzdychol, odmlčal sa a potom zložil telefón. Rozhodnutie poroty doteraz nekomentovali ani Carnajevovi obhajcovia, ktorí súdnu sieň opustili bez slova.

 

V súdnej sieni boli prítomní pozostalí po troch obetiach, ako aj niektorí z vyše 260 zranených. "Teraz môžeme ísť ďalej. Ako (Carnajev) hovoril: oko za oko, zub za zub," komentoval rozsudok Sydney Corcoran, ktorý pri útoku takmer vykrvácal a ktorého matka prišla o obe nohy.

 

Karen Brassardová, ktorú na nohe zranil šrapnel, uviedla, že "konečne môžeme slobodne dýchať".

"Porota dnes rozhodla. Džochar Carnajev zaplatí za svoje zločiny vlastným životom," uviedla pred novinármi štátna zástupkyňa USA pre štát Massachusetts Carmen Ortizová.

 

Súdna porota v piatok vyniesla nad Carnajevom rozsudok smrti za útok na bostonský maratón z roku 2013. Carnajev má právo odvolať sa. Pri atentáte, ktorý sa odohral 15. apríla 2013 v cieľovej rovinke bostonského maratónu, zahynuli traja ľudia a 264 utrpelo zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona