Carnajev senior odložil let do USA, momentálne je hospitalizovaný

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 09:43 • 2 min
Carnajev senior odložil let do USA, momentálne je hospitalizovaný

MACHAČKALA - Otec mladíkov obvinených z bombového útoku v Bostone musí presunúť termín svojho letu do USA, kde sa chcel dozvedieť viac o okolnostiach tragickej udalosti spred dvoch týždňov.

slovakia

left justify in out

Anzor Carnejev, kirgizský rodák aktuálne žijúci v Dagestane, v nedeľu potvrdil, že ho pre vysoký tlak museli hospitalizovať v bližšie nešpecifikovanej ruskej nemocnici. Zdravotné problémy sa objavili na jeho ceste z Machačkaly do Moskvy, odkiaľ chcel letieť do USA. Tam sa chcel oboznámiť s podrobnosťami incidentu, navštíviť svojho mladšieho syna Džochara a pochovať staršieho Tamerlana, ktorý zomrel pri prestrelke s políciou. Podľa svojich slov neplánuje pomstu, no neverí, že jeho synovia útok naozaj podnikli. Ich mama zase Američanov obvinila zo zabitia jej syna a vyjadrila ľútosť, že sa presťahovali do Spojených štátov.

Pri aprílových útokoch, ktoré pravdepodobne uskutočnili dvaja etnickí Čečeni žijúci legálne v Spojených štátoch, zahynuli traja ľudia a vyše 260 osôb utrpelo zranenia. Mladší z bratov, 19-ročný Džochar Carnajev, sa nachádza vo väzenskej nemocnici so strelnými zraneniami. Obvinili ho z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže dostať trestu smrti. Džochar medzičasom vyšetrovateľom priznal, že činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies