Carlsberg v Rusku obmedzuje produkcia piva

NETKY.SK • 29 September 2014, 14:16 • 2 min
Carlsberg v Rusku obmedzuje produkcia piva

MOSKVA - Ruská dcéra dánskej pivovarníckej skupiny Carlsberg z dôvodu klesajúceho dopytu zastavila produkciu v meste Čeľabinsk na juhozápade krajiny.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Baltika o tom informovala v pondelok s tým, že okrem sezónnych vplyvov po skončení leta v Rusku eviduje aj celkový prepad trhu. Závod v Čeľabinsku s ročnou produkciou 4,2 mil. hektolitrov je licencovaným výrobcom dánskeho piva Tuborg a viacerých domácich značiek ako Baltika. Prevádzku v Čeľabinsku plánuje spoločnosť obnoviť v prípade zlepšenie podmienok na trhu. Baltika podľa agentúry Reuters prevádzkuje v Rusku desať pivovarov.

 

Podľa údajov spoločnosti Baltika sa ruský trh s pivom medzi rokmi 2008 a 2013 prepadol o 24 % a v samotnom prvom polroku tohto roka klesol o ďalších 7 %. K zníženej spotrebe prispel aj vládny zákaz predaja piva v pouličných stánkoch a časové obmedzenia týkajúce sa predaja v obchodoch. Na spotrebiteľské výdavky negatívne vplýva aj spomalenie ruskej ekonomiky, ktorá by mala podľa aktuálnych odhadov tento rok posilniť iba o 0,5 % namiesto skoršie prognózovaných 3 %. V auguste Carlsberg informoval, že jeho predaje na ruskom trhu v druhom kvartáli oslabili o jednu pätinu. Rusko sa na prevádzkovom zisku pivovarníckej skupiny podieľa viac než jednou tretinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies