Carlos Santana dostane ocenenie Kennedyho centra

NETKY.SK • 13 September 2013, 11:51 • 2 min
Carlos Santana dostane ocenenie Kennedyho centra

BRATISLAVA - Mexický gitarista Carlos Santana získa prestížne ocenenie Kennedyho centra. Ocenenie udeľujú umelcom a umelkyniam, ktorých životné dielo významne prispelo k americkej kultúre.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatšesťročný hudobník sa tak stane tretím Hispáncom, ktorému takto vzdajú česť. Predtým sa to podarilo španielskemu tenoristovi Plácidovi Domingovi a muzikálovej herečke Chite Rivera.

Počas slávnostného večera, ktorý sa bude konať 8. decembra vo Washingtone, dostanú ceny Kennedyho centra aj hudobníci Billy Joel a Herbie Hancock, operná speváčka Martina Arroyo a herečka Shirley MacLaine. ''Je skutočne úžasné, že ma vybrali pre toto špeciálne ocenenie za to, že robím len to, čo milujem najviac,'' vyjadril sa Joel, ktorý už je členom Skladateľskej aj Rock'n'rollovej siene slávy a to aj vďaka hitom ako Piano Man, Just the Way You Are, My Life, It's Still Rock and Roll to Me, Tell Her About It, Uptown Girl, We Didn't Start the Fire alebo The River of Dreams. 

Carlos Santana, ktorého prestížny časopis Rolling Stone zaradil na pätnáste miesto v rebríčku stovky najlepších gitaristov všetkých čias, spolupracoval na viac ako 35 albumoch. Z jeho komerčne najúspešnejšej nahrávky Supernatural (1999) sa predalo na celom svete približne 15 miliónov kópií a hudobník za ňu v roku 2000 získal niekoľko cien Grammy. Santana na nej spolupracoval s viacerými zvučnými menami, okrem iných sa na ňom objavil Eric Clapton, Eagle-Eye Cherry, Lauryn Hill či Dave Matthews. Santana sa však stal známym omnoho skôr, keď už na prelome 60. a 70. rokov vo svojej tvorbe začal spájať salsu, rock, blues a džez. V roku 1998 jeho kapelu Santana uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies