Carles Puigdemont sa dnes postaví pred nemecký súd, ten rozhodne o jeho ďalšom osude

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 10:46 • 2 min
Carles Puigdemont sa dnes postaví pred nemecký súd, ten rozhodne o jeho ďalšom osude

BERLÍN - Bývalý katalánsky líder Carles Puigdemont, ktorého v nedeľu zadržala nemecká polícia, sa v pondelok postaví pred súd.

slovakia

left justify in out

Ten rozhodne, či politik ostane vo väzbe, až kým nebude známe, či ho vydajú do Španielska. Na ktorom súde sa dané neverejné pojednávanie bude konať, prokurátori v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko neuviedli.

Nemecká polícia Puigdemonta zadržala v nedeľu na hraničnom priechode s Dánskom. O niekoľko hodín ho podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA previezli do väznice v meste Neumünster na severe Nemecka.

Puigdemontov právnik Jaume Alonso-Cuevillas uviedol, že bývalého prezidenta Katalánska zatkli, keď sa vracal naspäť do Belgicka. Tam sa zdržiaval od neúspešných pokusov jeho regionálnej vlády o dosiahnutie nezávislosti od Španielska. Sudca španielskeho najvyššieho súdu opätovne aktivoval medzinárodný zatykač proti nemu v piatok, keď bol na návšteve Fínska. Zatykače vydal aj na piatich ďalších katalánskych separatistických lídrov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona