Carla del Ponte: Asada čaká Miloševičov osud

NETKY.SK • 21 September 2015, 18:21 • 2 min
Carla del Ponte: Asada čaká Miloševičov osud

ŽENEVA - Sýrskeho prezidenta Bašára Asada spravodlivosť dostihne, aj keby zostal pri moci na základe dohody o ukončení vojny v Sýrii, povedala dnes bývalá hlavná žalobkyňa Medzinárodného trestného tribunálu pre vojnové zločiny v bývalej Juhoslávii (ICTY) Carla del Ponte.

slovakia

left justify in out

"Asad je prezident, takže poďme sa zaoberať inštitúciou prezidenta. Ak môžeme dosiahnuť s prezidentom prímerie, prečo nie? Ale potom príde spravodlivosť," povedala reportérom v Ženeve Carla del Ponte, ktorá je vyšetrovateľkou OSN v oblasti porušovania ľudských práv.

 

"Pamätáte sa, že v bývalej Juhoslávii bol Miloševič prezidentom a v Daytone viedli mierové rokovania a dosiahli dohodu? A Miloševič bol ešte stále prezidentom, ale bola dosiahnutá spravodlivosť. To len ako príklad z minulosti," citovala ju tlačová agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona