Cargo chce dať za údržbu a opravu vozňov 22 mil. eur

NETKY.SK • 12 Január 2014, 11:33 • 2 min
Cargo chce dať za údržbu a opravu vozňov 22 mil. eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. vyhlásila verejnú súťaž na údržbu a opravu nákladných a cisternových vozňov počas osemnástich mesiacov.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. predpokladá za údržbu a opravu nákladných a cisternových vozňov za osemnásť mesiacov zaplatiť predbežne 21,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Predmetom verejnej súťaže, ktorú štátny vlakový nákladný dopravca vyhlásil vo Vestníku verejného obstarávania, je vykonávanie revízií a ťažkých bežných opráv, ako aj rekonštrukcia a modernizácia nákladných vozňov. Súčasťou zákazky je aj vykonávanie revízií, stredných opráv a ťažkých bežných opráv cisternových vozňov, vrátane ich čistenia a vyparovania, rekonštrukcie a modernizácie. Budúci vybraný dodávateľ má tieto služby poskytovať počas jeden a pol roka od účinnosti zmluvy.

"Vykonanie opráv je nutné zabezpečiť v zhode s príslušnými vyhláškami UIC (Medzinárodná železničná únia), technickými normami a ostatnými právnymi predpismi platnými v SR," zdôvodnilo Cargo tender na údržbu a opravu vagónov. Ponuky sa majú otvárať 10. februára, pričom pri vyhodnocovaní bude rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe ôsmich kritérií. Najvyššiu váhu bude mať celková cena práce a materiálu (tridsať zo sto bodov) a celková cena za prepravu z deponovanej stanice Šelpice do miesta dodávateľa a v prípade miesta plnenia mimo SR do pohraničnej stanice (pätnásť bodov). 

Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2010 až 2012 dosiahli celkový obrat minimálne 40 mil. eur bez dane. Zároveň majú predložiť zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v rokoch 2011 až 2013. 

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. vznikla začiatkom roka 2005 rozdelením Železničnej spoločnosti, a. s. na dve samostatné spoločnosti, pričom prevzala jej aktivity v oblasti nákladnej železničnej prepravy. Spoločnosť má základné imanie 401,646 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona