Caracas odvoláva z Washingtonu svojho diplomatického zástupcu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 08:30 • 2 min
Caracas odvoláva z Washingtonu svojho diplomatického zástupcu

CARACAS - Caracas odvoláva z Washingtonu svojho najvyššieho diplomatického zástupcu, vyhlásil v noci nadnes venezuelský prezident Nicolás Maduro. Takto reagoval na rozhodnutie amerického prezidenta Baracka Obamu rozšíriť sankcie voči niekoľkým predstaviteľom Venezuely.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty a Venezuela si nevymenili veľvyslancov od roku 2010. Venezuelským chargé d'affaires vo Washingtone je Maximilien Sánchez Arvelaiz.

 

"Dosť bolo arogancie," vyhlásil Maduro v televíznom prejave. Sankcie sú podľa jeho slov poškvrnou pre Obamu, "pretože mal množstvo príležitostí na nápravu situácie".

 

Ako pripomenula agentúra AP, Obama v marci 2015 označil Venezuelu za hrozbu pre bezpečnosť USA a uvalil sankcie na siedmich predstaviteľov krajiny. Obvinil ich z korupcie a porušovania ľudských práv. Ide o popredných predstaviteľov venezuelského bezpečnostného aparátu, ktorý je zodpovedný za zásahy proti protivládnym demonštrantom z roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies