Captain Canada sa vrátil na ľad a hneď aj skóroval

NETKY.SK • 24 Január 2016, 10:35 • 2 min
Captain Canada sa vrátil na ľad a hneď aj skóroval

STONY PLAIN - Obliekol si výstroj, dres s tradičnou deväťdesiatštvorkou, zašnuroval si korčule - a skóroval.

slovakia

left justify in out

Kanadský hokejový idol Ryan Smyth sa po necelých dvoch rokoch znova objavil v akcii na ľade. V regionálnej lige Chinook Hockey League doma v Alberte posilnil tím Stony Plain Eagles a v sobotu proti Innisfail Eagles mu pomohol k víťazstvu 4:2 gólom a asistenciou. "Bolo úžasné byť znova na ľade. Vďaka všetkým fanúšikom, čo prišli. Teraz potrebujem zopár vreciek s ľadom," glosoval na twitteri o necelý mesiac 40-ročný útočník (nar. 21. februára 1976).

Niekdajší ľavý krídelník Smyth si v NHL odkrútil devätnásť sezón, pätnásť vo farbách Edmontonu, adieu klziskám dal v apríli 2014. Odohral 1270 zápasov s bilanciou 386 gólov a 842 bodov, najväčšie úspechy v kariére však slávil v drese s javorovým listom na hrudi. Je jediným mužom v hokejových kronikách, čo vyhral olympijské hry (Salt Lake City 2002), majstrovstvá sveta seniorov (2003, 2004) aj juniorov (1995), Svetový pohár (2004) a Spenglerov pohár (2012). Na mnohých šampionátoch mal na prsiach kapitánske "céčko", a tak mu prischla prezývka Captain Canada. Nie náhodou, sprevádzala ho totiž povesť príkladného lídra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies