Čaplovič: Vedenie Smeru so mnou odchod nepreberalo

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 14:58 • 2 min
Čaplovič: Vedenie Smeru so mnou odchod nepreberalo

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič hovorí, že s ním vedenie strany Smer-SD nepreberalo to, že by mal ako minister školstva skončiť.

slovakia

left justify in out

"Nikto nič nepreberal," odpovedal minister na otázku, či sa s ním o tejto možnosti rozprávali. "Žiadne zmeny sa, ako dobre viete, nerobia. Máme programovú konferenciu, musíme urobiť istý odpočet. Ja si myslím, že rezort školstva urobil zásadné zmeny a ešte v ďalších zmenách bude pokračovať a najmä v druhom polroku tohto roku sa pripravujú zákony, ktoré budú smerovať ku kvalite a efektívnosti nášho školstva," povedal dnes pre agentúru SITA Čaplovič. Ten je presvedčený o tom, že ako minister naplnil programové vyhlásenie vlády. "Ja si myslím, že programové vyhlásenie vlády plním zodpovedne," odpovedal šéf rezortu školstva na otázku, či očakáva, že na svojom poste zotrvá aj v druhej polovici vládneho obdobia.

 

Minister kultúry a podpredseda strany Smer-SD Marek Maďarič ešte začiatkom apríla pripustil možnú rekonštrukciu vlády. „Pripúšťam takú alternatívu, ale nie vo vzťahu k prezidentským voľbám. Taká alternatíva je totiž vždy,“ vyhlásil Maďarič pred rokovaním vlády 2. apríla. Prípadnú rekonštrukciu vlády by mohol podľa neho podmieniť polčas vládnutia. Súčasný Ficov kabinet bol vymenovaný 4. apríla 2012. 

 

Stranu Smer-SD čaká mimoriadny snem, mal by sa konať začiatkom mája. Na ňom by mali zhodnotiť prezidentské voľby i stanoviť priority pre druhú polovicu volebného obdobia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies