Čaplovič už nebude kandidovať na podpredsedu Smeru-SD, miesto prenechá mladšej generácii

NETKY.SK • 28 Október 2016, 16:18 • 2 min
Čaplovič už nebude kandidovať na podpredsedu Smeru-SD, miesto prenechá mladšej generácii

BRATISLAVA - Podpredseda Smeru-SD Dušan Čaplovič sa na decembrovom sneme strany nebude opätovne uchádzať o podpredsednícky post. Ako uviedol pre TASR, o tejto skutočnosti informoval približne pred tromi týždňami predsedu Smeru-SD Roberta Fica listom.

slovakia

left justify in out

"Je to osobný list, ktorý som ako podpredseda Smeru-SD napísal predsedovi strany Robertovi Ficovi," konštatoval Čaplovič. "Napísal som, že na najbližšom sneme nebudem kandidovať na podpredsednícku funkciu a dávam ju k dispozícii mladšej generácii," dodal s tým, že dôvodom pre toto rozhodnutie bol vek, keďže nedávno oslávil sedemdesiate narodeniny.

 

"Budem naďalej podporovať politiku Smeru-SD v zmysle téz, ktoré strana prijala na medzinárodnej programovej konferencii a budem pokračovať vo svojej práci poslanca Národnej rady (NR) SR," zdôraznil Čaplovič.

 

Delegáti programovej konferencie Smeru-SD 22. októbra jednohlasne odobrili tézy, ktoré predstavil podpredseda strany Marek Madarič. Krajským a okresným radám Smeru-SD a poslaneckému klubu odporučili, aby sa programovými tézami zaoberali.

 

Predsedníctvu strany zase delegáti odporučili, aby na stranícky snem (10. 12.) v Prešove predložilo návrh postupu spracovania nového programu, s ktorým sa bude strana uchádzať o dôveru občanov v najbližších voľbách do NR SR.

 

"Platí, že témy a tézy sú otvorené. Dávajte nám návrhy, budeme ich tam dopĺňať a definitívne o tom budeme rozhodovať až na sneme v Prešove," informoval 22. októbra predseda strany a premiér Robert Fico.

Neskôr v Rádiu Expres doplnil, že na decembrovom sneme nastanú určité zmeny aj v predsedníctve strany a medzi podpredsedami, konkrétne ich však nešpecifikoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies