Čaplovič: Učiteľom a žiakom praje do nového roka zdravie a komfort

NETKY.SK • 2 Január 2014, 16:26 • 2 min
Čaplovič: Učiteľom a žiakom praje do nového roka zdravie a komfort

BRATISLAVA - Šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) praje učiteľom a žiakom do nového roka pevné zdravie a komfort.

slovakia

left justify in out

Ten podľa neho učitelia potrebujú pre kvalitu výučby a žiaci pre pridanú hodnotu vzdelávania. "Nemám vo zvyku dávať si novoročné predsavzatia, ale prajem si, aby rok 2014 bol sprevádzaný čo najširšou zhodou a podporou pri modernizácii nášho vzdelávacieho systému, cestou postupného lepšieho odmeňovania pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov nášho školstva a školských zariadení," povedal minister. Želá si aj viac vzájomnej úcty, pokory, solidarity a vzájomného pochopenia. Vlaňajšok Čaplovič označil za rok tvrdej práce a pokory. "Postupne modernizujeme školský systém a ideme cestou nevyhnutných, ale hlavne pozitívnych zmien k lepšiemu. Som o tom presvedčený. Hľadám to čo nás spája a nie to, čo nás môže rozdeľovať i keď niektoré opatrenia sú nevyhnutné, lebo s výsledkami našej vzdelanosti budeme naďalej upadať," podčiarkol šéf rezortu. Priznal, že zmeny si vyžadujú viac peňazí pre školstvo. Podľa vlastných slov sa ich usiluje vybojovať, no v čase krízy je to problém. "Prispieť k tomu musia racionalizačné a optimalizačné opatrenia vo vnútri rezortu a ním riadených organizáciách, čo sa už realizuje," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona