Čaplovič si zrejme stranícku funkciu udrží

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:57 • 2 min
Čaplovič si zrejme stranícku funkciu udrží

BRATISLAVA – Podpredseda Smeru-SD a minister školstva Dušan Čaplovič si možno stranícku funkciu udrží. Podľa informácií agentúry SITA sa tak nestanú podpredsedami ani žilinský župan Juraj Blanár, ani minister životného prostredia Peter Žiga.

slovakia

left justify in out

Za nového podpredsedu Smeru-SD by mal byť v sobotu na mimoriadnom sneme zvolený len štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini, ktorý má nahradiť vo funkcii europoslanca Vladimíra Maňku. Do funkcie podpredsedu by sa mal vrátiť na sneme Marek Maďarič, ktorý abdikoval minulý týždeň.

 

Hneď po sneme by malo dôjsť k zmenám vo vláde. Podľa informácií agentúry SITA budú len dve. Čaploviča by mal na ministerstve školstva nahradiť Pellegrini. Vo vláde skončí aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Toho by mal nahradiť štátny tajomník tohto rezortu Pavol Pavlis. Výmeny sa dotknú aj piatich štátnych tajomníkov. Tieto zmeny by sa mali udiať do týždňa po sneme. 

 

Mimoriadny snem Smeru-SD bude 28. júna v Bratislave. Jeho zvolanie oznámil pred dvoma týždňami predseda strany Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona