Čaplovič sa lúčil s deťmi, ale nie s funkciou

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 17:50 • 2 min
Čaplovič sa lúčil s deťmi, ale nie s funkciou

NITRA - Minister školstva Dušan Čaplovič dnes popoludní odovzdal vysvedčenia deťom z Materskej školy v obci Lehota v Nitrianskom okrese.

slovakia

left justify in out

V miestnom kultúrnom dome sa uskutočnila slávnosť pri príležitosti ich odchodu z MŠ a pred nástupom na základnú školu. Dvadsaťštyri škôlkarov dostalo z rúk ministra školstva absolventské vysvedčenie žiakov predprimárneho vzdelávania. „Je to veľmi pekný a originály zvyk, ktorý tu majú, že sa takto lúčia s deťmi zo škôlky, a je to aj inšpirácia pre iných, aby si ich deti odchod zo škôlky pamätali tak ako možno neskôr imatrikuláciu či promóciu,“ povedal minister školstva Dušan Čaplovič pred samotným odovzdávaním vysvedčení, ktoré v obci organizujú už niekoľko rokov.

 

Na otázku, či sa lúči aj so svojou funkciou, odpovedal, že o svojom odvolávaní vie len z médií. „Na sobotňajšom sneme strany Smer-SD sa budú riešiť iné veci a nie moje odvolávanie, ale osobne nemám informácie, že by ma chcel premiér odvolať, dozvedel som sa to iba z médií. Myslím, že som urobil za dva roky dosť a ešte dva roky práce ma čakajú,“ dodal Čaplovič. 

 

Potom už nasledovala slávnosť. Deti, oblečené v talároch s typickými promočnými pokrývkami hlavy za zvukov hudby prešli stredom sály a vystúpili na pódium s vážnosťou, aká patrí k podobnému aktu. Rodičia a starí rodičia sa neubránili slzám dojatia. Riaditeľka materskej školy Beáta Chlebcová sa s nimi tiež lúčila so slzami v očiach. „Už tridsať rokov, čo tu pôsobím, sa zmierujeme s tým, že od nás deti odchádzajú. Ale stále máme v škôlke vyše šesťdesiat detí, čo nás teší a nezostáva nám nič iné, len vám držať palce, aby sa vám darilo aj v základnej škole a v celom vašom živote,“ povedala na záver. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies