Čaplovič na konci školského roka učiteľom pripomenul, že im vláda zvýšila platy

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 13:02 • 2 min
Čaplovič na konci školského roka učiteľom pripomenul, že im vláda zvýšila platy

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) na konci školského roka učiteľom pripomenul, že kým vo verejnom sektore sa platy zmrazovali či znižovali, učiteľom aj nepedagogickým zamestnancom vláda pridala päť percent. Učiteľom sa tiež poďakoval za ich prácu, tvrdí, že ju veľmi dobre pozná. Žiakom zas zaprial príjemné prázdniny.

slovakia

left justify in out

"Nielen ja, ale aj naša vláda si uvedomuje, že školstvo je kľúčovým pilierom spoločnosti, ktorý potrebuje rásť. Aj preto sme v čase, kedy sa zmrazujú, prípadne znižujú platy vo verejnom sektore, dokázali zvýšiť mzdu pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom o päť percent a naďalej pokračujeme v úsilí o skvalitňovanie nášho vzdelávacieho modelu," napísal minister v príhovore ku koncu školského roka.

Ministerstvo školstva v tomto školskom roku podľa neho prichádzalo so zmenami, ktoré majú priniesť kvalitu výučby, spokojnosť učiteľov a tiež radosť rodičov. "Uvedomujem si, že tí, ktorí nechcú kvalitu, pozitívnu zmenu, či plávajú po povrchu, navrhujú jednoduché a populistické riešenia," dodal. Tieto často egoistické riešenia nechápu súčasný morálny a ekonomický prepad v celom svete, vrátane Slovenska, a nezohľadňujú potrebu konsolidácie finančných zdrojov.

Vďaka podľa neho patrí aj nepedagogickým zamestnancom škôl, teda školníkom, upratovačkám či kuchárkam. "Vďaka ich práci a obetavosti sú školy skutočne druhým domovom našich detí," doplnil.

Takmer 700.000 školákov v základných a stredných školách si dnes prinieslo domov koncoročné vysvedčenia. Do školských lavíc znova zasadnú až 2. septembra, kedy odštartuje školský rok 2013/2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona