Čaplovič dostal od učiteľov koncoročné vysvedčenie - neuspokojivý!

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 11:59 • 2 min
Čaplovič dostal od učiteľov koncoročné vysvedčenie - neuspokojivý!

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič dostal od skupiny učiteľov koncoročné vysvedčenie. Podľa neho šéf rezortu neprospel, ale vyznamenal sa a zo správania sa k učiteľskej verejnosti mu dali známku neuspokojivý.

slovakia

left justify in out

O vysvedčení, ktoré sa rozhodli ministrovi vystaviť učitelia združení vo facebookovej skupine ...ako ďalej, učiteľ???, agentúru SITA informoval košický učiteľ Štefan Csontos.

"Hodnotené predmety sme vyberali starostlivo, aby sme nielen ocenili silné stránky, ale vypichli aj oblasti, v ktorých má pán minister a organizácie priamo aj nepriamo riadené ministerstvom školstva potenciál na zlepšenie," hovorí Csontos. Vysvedčenie dnes odovzdajú v podateľni ministerstva školstva. Minister podľa nich počas školského roka preukázal mimoriadnu snahu robiť a hovoriť všetko, čo si zrejme veľmi cení. Vyskytli sa však chvíle, keď mala táto činnosť kontraproduktívny charakter, čo sa podľa nich prejavilo napríklad pri mimoškolskej činnosti, kde bola jeho snaha úspešne zavŕšená zánikom niekoľkých centier voľného času. "Samozrejme sme sa nevyhli zaslúženým pochvalám, ale ani výchovným opatreniam, ktoré sú súčasťou komplexného hodnotenia. Dúfame, že v lete urobí reparát," píšu učitelia. 

Šéf rezortu školstva na vysvedčení dostal z predmetu efektívnosť využívania eurofondov nedostatočnú. Rovnakú známku mu udelili aj z predmetov syntax a štylistika, finančná gramotnosť, história vlastných výrokov, využívanie IKT v praxi a cudzí jazyk: vyvodenie osobnej zodpovednosti. Obmedzovanie podmienok verejného obstarávania absolvoval na dostatočnú a z racionalizačnej rétoriky dostal známku dobrý. Predmet pozitívne myslenie ohodnotili známkou chválitebný a etickú výchovu absolvoval s nepochopením. 

Udelili mu výchovné opatrenia - predaj celého vozového parku na dražbe a povinnú jazdu v MHD v školskom roku 2013/2014 za vlastné prostriedky. Taktiež zníženie funkčného platu na dvojnásobok začínajúceho učiteľa 1 060 eur brutto do konca volebného obdobia. Zároveň dostal pochvalu od zástupcu Združenia miest a obcí za výšenie príjmov do pokladní obcí, na osvetlenie, chodníky a ďalšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies