Čaplovič: Deň študentstva a boj za slobodu treba ctiť a zveľaďovať

NETKY.SK • 16 November 2013, 12:22 • 2 min
Čaplovič: Deň študentstva a boj za slobodu treba ctiť a zveľaďovať

BRATISLAVA - Medzinárodný deň študentstva a boj za slobodu a demokraciu patrí k hodnotám, ktoré treba ctiť a zveľaďovať. Pri príležitosti 17. novembra to vyhlásil minister školstva Dušan Čaplovič.

slovakia

left justify in out

"Medzinárodný deň študentstva vnímam aj v súvislosti s odkazom Dňa boja za slobodu a demokraciu ako sviatok mladých ľudí, študentov, ktorých hodnoty a očakávania od života a spoločnosti musia odrážať princípy demokracie, otvorenej správy vecí verejných a napokon túžbu po kvalitnom vzdelávaní a uplatnení sa v zamestnaní," uviedol.

Za predpoklady pre úspešný život mladých ľudí považuje prístup ku kvalitnému vzdelaniu a úsilie investovať do vlastných vedomostí, zručností a kompetencií. "Ak dnes Európa hovorí o mladej generácii ako o tzv. stratenej generácii, ktorá je atakovaná nezamestnanosťou, nedostatočným vzdelaním a nejasnou budúcnosťou, našou spoločnou snahou musia byť opatrenia, ktoré tento prívlastok odstránia," poznamenal minister.

Ocenil mladých ľudí, ktorí svojimi školskými úspechmi a pracovnými aktivitami robia Slovensku dobré meno. Čaplovič zároveň deklaroval záujem "naďalej pokračovať v modernizácii nášho školského systému, ktorý nastavujeme na kvalitu a orientujeme na uplatniteľnosť absolventov v zamestnaní". Podľa neho práve túto pridanú hodnotu "mladí ľudia na ceste životom najviac potrebujú".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona