Čaplovič chce, aby sa žiaci učili viac o Povstaní

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 10:59 • 2 min
Čaplovič chce, aby sa žiaci učili viac o Povstaní

BRATISLAVA - Žiaci by sa o obidvoch svetových vojnách či o Slovenskom národnom povstaní mali dozvedieť viac. Šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič dnes s predsedom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavlom Sečkárom podpísal zmluvu o spolupráci.

slovakia

left justify in out

"Týka sa participácie na vzdelávaní a výchove mladej generácie," objasnil ministrov hovorca Michal Kaliňák. "Kľúčovými oblasťami spolupráce je napríklad príprava konkrétnych metodických modelov venovaných národnooslobodzovaciemu hnutiu počas 2. svetovej vojny, osobitne Slovenskému národnému povstaniu a oslobodeniu Slovenska," dodal Kaliňák. Ministerstvo školstva chce podporovať organizácie besied so žiakmi, vedomostné súťaže, literárne a výtvarné súťaže, či poznávacie zájazdy na pamätné miesta. Tiež v rámci Pedagogicko-organizačných pokynov na školský rok 2014/2015 zverejní školám a školským zariadeniam odporúčanie robiť spoznávacie zájazdy, besedy, či výstavy zamerané na 1. a 2. svetovú vojnu. "Najmä preto, že v roku 2014 si celý svet pripomenie 100. výročie 1. svetovej vojny, ktorá tak poznačila osudy Slovákov a Slovenska," vysvetlil Kaliňák. Dohoda so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov podľa Kaliňáka reaguje aj na spoluprácu pri príprave osláv 70. výročia SNP a 70. výročia víťazstva nad fašizmom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies