Capello: Už existuje recept na hru Španielov

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 11:45 • 2 min
Capello: Už existuje recept na hru Španielov

MOSKVA - Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Fabio Capello je presvedčený, že éra kraľovania španielskeho národného tímu sa chýli ku koncu.

slovakia

left justify in out

Štýl krátkych prihrávok v kombinácii so snahou o kontrolu lopty, ktorí preferovali úradujúci svetoví i európski šampióni, už nie je podľa 67-ročného talianskeho kormidelníka účinný v takej miere ako v posledných rokoch. Capello je presvedčený, že súperi Španielska už poznajú recept na výber "La Furia Roja". "Taliani ukázali v semifinálovom zápase Pohára konfederácií, ako na Španielov," cituje Capellove slová portál fifa.com. "Nastúpili vo formácii s tromi obrancami, uzavreli priestor v strede poľa, tvrdo bojovali o držanie lopty a nenakopávali ju bezhlavo dopredu. Ukázali ostatným, ako hrať proti tomuto tímu," vyhlásil Capello.

Podľa bývalého trénera AC Miláno, Juventusu Turín, Realu Madrid či anglickej reprezentácie Capella sa veľa zmenilo v oblasti taktiky a formácií používaných na ihrisku. "Zdá sa mi absurdné, že ľudia stále hovoria o klasických rozostaveniach hráčov v poli, ako sú 4-3-3, 4-4-2 a im podobné. Pre mňa je modernou formáciou rozostavenie 9-1," povedal Capello a vzápätí objasnil svoju myšlienku. "Potrebujete deväť hráčov, ktorí bránia, a deväť, ktorí budú útočiť. Musíte mať hráčov v bloku, a to aj vtedy, keď útočíte. Váš tím nemôže okupovať plochu štyridsiatich či päťdesiatich metrov. Musíte byť kompaktní, každý hráč by mal pôsobiť maximálne na dvadsiatich alebo tridsiatich metroch," dodal Capello. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies