Capello odmietol pozvanie do parlamentu, pohneval si ruských politikov

NETKY.SK • 27 Október 2014, 19:36 • 2 min
Capello odmietol pozvanie do parlamentu, pohneval si ruských politikov

MOSKVA - Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Fabio Capello si pohneval ruských zákonodarcov za to, že odmietol pozvanie šéfa výboru Štátnej dumy pre telesnú kultúru, šport a mládež Igora Ananskicha do parlamentu na diskusiu o priebehu príprav národného tímu na MS 2018. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný Talian je pod tlakom po nepresvedčivých výkonoch svojho tímu v uplynulom období, teraz si pohneval aj politikov. "Naša futbalová reprezentácia nepodáva v poslednom čase dobré výkony a myslím si, že máme právoe počuť príčinu zlých výsledkov od trénera. Odignoroval nás a zachoval sa neslušne," povedal líder Liberálnodemokratickej strany Ruska Vladimir Žirinovskij.
     

Rusi nevyhrali na majstrovstvách sveta v Brazílii ani jeden zápas a vypadli už v základnej skupine. V kvalifikácii o postup na ME 2016 zdolali Lichtenštajnsko 4:0, remizovali vo Švédsku 1:1, ale naposledy hrali doma s Moldavskom iba nerozhodne 1:1. Capello zasadol na lavičku národného tímu v roku 2012, Rusi sa pod jeho vedením prebojovali na MS po 12-ročnej pauze a hoci tam neuspeli, Ruská futbalová únia predĺžila zmluvu s Talianom až do skončenia MS 2018.
     

Na zasadnutí výboru sa prerokovali otázky rozvoja infraštruktúry a výstavby štadiónov pre potreby svetového šampionátu, ktorý sa v roku 2018 uskutoční v jedenástich ruských mestách a na dvanástich štadiónoch. "Schválili sme dejiská šampionátu a je nepravdepodobné, že príde k zmenám," povedal šéf organizačného výboru MS 2018 Alexej Sorokin. Svetový šampionát sa bude hrať na dvoch štadiónoch v Moskve, ďalej v Petrohrade, Samare, Saransku, Rostove na Done, Soči, Kazani, Kaliningrade, Volgograde, Nižnom Novgorode a Jekaterinburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona