Cantona podporuje Platiniho, národný tím vlastnej krajiny nesleduje

NETKY.SK • 11 September 2015, 11:03 • 2 min
Cantona podporuje Platiniho, národný tím vlastnej krajiny nesleduje

PARÍŽ - Niekdajší francúzsky reprezentant Eric Cantona priznal, že má čoraz menej času sledovať futbalové zápasy a poriadne nevie, ako hrá jeho rodná krajina.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, 49-ročný bývalý hráč Olympique Marseille či Manchestru United sa po skončení aktívnej kariéry vydal na hereckú a režisérsku dráhu, vyjadruje sa aj k otázkam z francúzskej politickej scény. Jeho výrokov ohľadom futbalu je tak ako šafranu. Naposledy v apríli tohto roka zaujal názorom, podľa ktorého je najlepším futbalistom sveta Javier Pastore.


"Pozerám len veľmi málo zápasov nášho národného mužstva. Častejšie sa podarí prepnúť na nejaký duel Barcelony alebo Manchestru United," cituje Cantonove slová portál francúzskeho denníka L´Equipe. Rodák z Marseille, ktorý si začiatkom deväťdesiatych rokov zahral v Olympique Nimes aj so Slovákom Dušanom Tittelom, taktiež prezradil, že jeho bývalý tréner v reprezentácii Francúzska Michel Platini je podľa neho najsprávnejší kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).


"Vždy som obhajoval myšlienku, aby bývalí hráči zastávali vedúce pozície vo futbalových orgánoch. Platini bol skvelý hráč, je tiež skvelý prezident UEFA. Budem ho podporovať," dodal Cantona, z hráčskych čias známy vyhrnutými goliermi, presne rezanými rohovými kopmi, ale aj atakom na diváka.


Cantona priznal, že mu s odstupom niekoľkých rokov nie je ľúto, že nemal tú česť získať s francúzskou reprezentáciou titul majstra sveta na domácom šampionáte v roku 1998. "Necítim žiadnu ľútosť, aj keď si nemyslím, že by Francúzsko so mnou stratilo. Možno by sme zdolali Brazíliu 6:0 a ja by som dal tri góly," skonštatoval legendárny Cantona, ktorý ukončil hráčsku kariéru v roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies