Cannondale sa spolieha na trio Sagan, De Marchi, Caruso

NETKY.SK • 19 August 2014, 19:57 • 2 min
Cannondale sa spolieha na trio Sagan, De Marchi, Caruso

JEREZ - Tím Cannondale sa bude na blížiacich sa cyklistických pretekoch Okolo Španielska spoliehať najmä na trojicu Peter Sagan, Alessandro De Marchi a Damiano Caruso.

slovakia

left justify in out

Od Sagana si Taliani sľubujú etapové víťazstvá na jeho poslednej Grand Tour v zelenom drese (od Nového roka sa sťahuje k Tinkoff-Saxo), De Marchi a Caruso by mali miešať karty v náročných kopcovitých etapách a tiež v celkovom poradí.

 

"Chceme byť konkurencieschopní na všetkých pretekárskych úrovniach v rámci Vuelty. Sagan, De Marchi a Caruso by mali byť našimi lídrami, ale celý tím máme vyvážený a dostatočne silný. Chceme zanechať silnú svoju pečať na tohtoročnej Vuelte," citoval server cyclingnews tímového riaditeľa Maria Scireu. 

 

Sagan má v zbierke už tri zelené dresy za celkový triumf v bodovacej súťaži na Tour de France, ale na Vuelte štartoval zatiaľ iba raz v roku 2011. Stihol však vyhrať tri etapy a v celkovom poradí bodovacej súťaže bol vtedy na 4. mieste. Teraz by chcel na Vuelte pridať ďalšie etapové triumfy a zároveň sa čo najlepšie pripraviť na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia 21. -28. septembra rovnako v Španielsku, presnejšie v Ponferrade. 

 

Okrem spomenutej trojice Sagan, De Marchi, Caruso si na Vuelte oblečú dres Cannondalu Oscar Gatto, George Bennett, Maciej Bodnar, Paolo Longo Borghini, Matthias Krizek a Guillaume Boivin. Vuelta štartuje už najbližšiu sobotu 23. 8. tímovou časovkou v Jereze de la Frontera a vyvrcholí 14. septembra krátkou časovkou jednotlivcov v Santiagu de Compostela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies