Cannondale na Okolo Švajčiarska aj so Saganom: Cítim sa v pohode

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 17:31 • 2 min
Cannondale na Okolo Švajčiarska aj so Saganom: Cítim sa v pohode

MILÁNO - Taliansky cyklistický tím Cannondale povedie na nadchádzajúcich pretekoch Okolo Švajčiarska slovenský reprezentant Peter Sagan.

slovakia

left justify in out

Sedemnáste podujatie tohtoročnej edície UCI World Tour sa uskutoční v termíne 14. - 22. júna, prvou z celkového počtu deviatich etáp bude časovka jednotlivcov na 9,4 km v okolí Bellinzony.
     

Do súťažného kolotoča sa vráti Sagan po takmer mesačnej pauze, poslednými pretekmi, na ktorých sa zúčastnil, bolo podujatie Okolo Kalifornie. Na západnom pobreží USA zaznamenal "žilinský rýchlik" jeden etapový triumf, zelený dres pre najlepšieho špurtéra tam vyhral piaty rok za sebou.
     

"Cítim sa v pohode a pripravený opäť pretekať. Po podujatí v Kalifornii som nejaký čas zostal v USA, oddýchol som si a načerpal nové psychické i fyzické sily pred náročnou časťou sezóny. Potreboval som niekoľko týždňov špeciálneho kondičného tréningu, ale teraz nastal čas opäť sústrediť sa na preteky. Motivácia mi samozrejme nechýba," cituje najlepšieho slovenského cyklistu oficiálny web stajne Cannondale.
     

Saganovi sa na Okolo Švajčiarska v minulosti darilo. V roku 2011 vyhral dve, o rok neskôr štyri a vlani ďalšie dve etapy. Preteky sú pre 24-ročného cyklistu tradičnou prípravou pred vrcholom sezóny, ktorým bude v júli legendárna Tour de France.
     

"Profil Okolo Švajčiarska mi vždy vyhovoval. Môžem si tam otestovať moju pripravenosť na blížiacu sa Tour de France, etapové víťazstvá mi vždy dodali potrebné sebavedomie. Medzi týmito dvoma podujatiami sa koncom júna zúčastním na národnom šampionáte, ktorý má pre mňa špeciálny význam," dodal Sagan.
     

Okrem neho Cannondale vyšle do Švajčiarska aj Morena Mosera, Davida Formola, Teda Kinga, Guillaumea Boivina, Danieleho Ratta, Fabia Sabatiniho a Cristiana Salerna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona