Cannavaro víta zahraničný kapitál v talianskych kluboch

NETKY.SK • 17 Október 2013, 11:16 • 2 min
Cannavaro víta zahraničný kapitál v talianskych kluboch

SINGAPUR - Taliansky futbal v súčasnej situácii potrebuje investorov, ako je nový väčšinový majiteľ milánskeho Interu Erick Thohir, priznal kapitán majstrov sveta z roku 2006 Fabio Cannavaro. Indonézsky podnikateľ kúpil 70-percentný podiel klubu, v ktorom bývalý stopér strávil dve sezóny.

slovakia

left justify in out

"Mám z toho radosť, pretože v Taliansku momentálne nemáme financie. Potrebujeme nové sily, náš futbal musí ekonomicky rásť. Treba zdvihnúť úroveň štadiónov a celkovej infraštruktúry. Verím, že investori prinesú pozitíva," komentoval trend najlepší futbalista sveta za rok 2006 podľa . 

Ázijčan Thohir je podielnik aj vo futbalovom D.C. United v rámci Majors League Soccer (MLS) a Philadelphie 76ers v basketbalovej NBA. Z Interu Miláno spravil druhý klub Serie A s netalianskym majiteľom. Američania Thomas DiBenedetto a James Pallotta v roku 2011 prevzali momentálne vedúci tím tabuľky AS Rím. 

Najvyššia talianska súťaž pomaly nasleduje anglický príklad. Zahraničný kapitál v kluboch Premier League však nie je vo všetkých prípadoch zárukou kvality. Bývalý výborný stopér Cannavaro z toho nemá obavy. "Myslím si, že je to výborná vec. Keď chcú ľudia investovať do nášho futbalu, ponúkajú tým pracovné príležitosti. Za momentálnej situácie v Európe to potrebujeme," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies