Canelo Álvarez v Las Vegas zdolal Golovkina, je šampiónom v strednej váhe organizácií WBA, WBC a IBO

NETKY.SK • 16 September 2018, 11:07 • 2 min
Canelo Álvarez v Las Vegas zdolal Golovkina, je šampiónom v strednej váhe organizácií WBA, WBC a IBO

LAS VEGAS - Kazašský boxer Gennadij Golovkin prišiel o svoju nezdolanosť v profesionálnom ringu. Premiérovú prehru mu uštedril Mexičan Canelo Álvarez, ktorý v sobotu večer v T-Mobile Arene v americkom Las Vegas zvíťazil v zaujímavej dvanásťkolovej konfrontácii a pripravil ho v strednej váhe o opasky organizácií WBA (Super), WBC a IBO.

slovakia

left justify in out

Dvaja z troch bodových rozhodcov sa priklonili na stranu 28-ročného Álvareza v pomere 115:113, tretí z arbitrov videl ich sobotňajší súboj nerozhodne (114:114).

"Golovkin je skvelý boxer. Ja som však obrovský bojovník a ukázal som to aj dnes večer," skonštatoval po víťaznom dueli rodák z mesta Guadalajara, celým menom Santos Saúl Álvarez Barragán, ktorý si v 53. súboji na profiscéne vybojoval jubilejný 50. triumf (34-krát uspel pred časovým limitom), pri jedinej prehre má v štatistikách zapísané aj dve remízy. "Nedá sa povedať, kto bol víťaz v ringu. Rozhodcovia však prisúdili triumf Canelovi," reagoval zo šatne sklamaný Golovkin. Tridsaťšesťročný rodák z Karagandy, ktorý na OH 2004 v Aténach získal v amatérskom ringu striebro a rok predtým na majstrovstvách sveta 2003 v thajskom Bangkoku si vybojoval najcennejší kov, do soboty nenašiel premožiteľa na tomto fóre: v 39 súbojoch ako profesionál mal na konte 38 víťazstiev (z nich 34 K.O.) a jednu remízu, teraz v 40. vystúpení musel prvýkrát odísť so sklonenou hlavou.

V prípade Golovkina a Álvareza išlo už o ich druhý vzájomný zápas. Vlani v septembri sa ich premiérová konfrontácia skončila kontroverznou remízou, keď rozhodkyňa Adalaide Byrdová nepochopiteľne jednoznačne prisúdila triumf Mexičanovi 118:110. Odvetný súboj dvoch "veľkých" pästiarov bol pôvodne naplánovaný už na máj 2018, no Canelo neprešiel cez antidopingový test - vo februári v jeho vzorke objavili klenbuterol. Mexický boxer sa však vtedy bránil, že v rodnej krajine zjedol kontaminované mäso. Álvarez dostal dištanc a namiesto neho sa v máji Golovkinovi postavil Vanes Martirosjan, ktorého "kazašský hrom" knokautoval v druhom kole, dvadsiatykrát v rade obhájil tituly šampióna v strednej váhe organizácii WBA (Super), WBC a IBO, a vyrovnal rekord Berbarda Hopkinsa.

"V sobotu to bol v Las Vegas skvelý boj. obaja borci majú kvalitu a mohli zvíťaziť. Nemôžem a nechcem sa sťažovať na arbitrov a ich rozhodnutie. Nevylučujem však ani to, že príde aj k ich tretiemu vzájomnému súboju," vyjadril sa Abel Sánchez, tréner Golovkina. "Ak ľudia chcú, aby sme sa znova stretli v ringu, tak opäť nastúpime proti sebe. V tejto chvíli si však chcem sobotňajší triumf užiť s mojou rodinou," vyhlásil Canelo Álvarez. "Keď bude všetko správne pripravené a dohodnuté, áno," reagoval Gennadij Golovkin na možnosť opätovného duelu proti o osem rokov mladšiemu Mexičanovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies