"Canelo" Álvarez najlepší v roku 2015 podľa ESPN

NETKY.SK • 29 December 2015, 14:59 • 2 min
"Canelo" Álvarez najlepší v roku 2015 podľa ESPN

BRATISLAVA - Mexický profesionálny boxer Saúl "Canelo" Álvarez si vyslúžil ocenenie Bojovník roka 2015 podľa zámorského serveru ESPN.com.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný rodák z Guadalajary odsunul ostatných kandidátov Floyda Mayweathera, Gennadija Golovkina, Romána Gonzáleza a Tysona Furyho.
Álvarez v končiacom sa kalendárnom roku boxoval dva razy: 9. mája už v treťom kole knokautoval nebezpečného Jamesa Kirklanda, 21. novembra jednomyseľným výrokom rozhodcov po dvanástich kolách zdolal Miguela Cotta a stal sa tzv. lineárnym šampiónom strednej hmotnostnej kategórie. Mexická hviezda okrem toho láka početné obecenstvá, dosahuje výborné televízne ratingy a s nimi spojené vysoké finančné zárobky.


"Pre mňa je najdôležitejšie bojovať s najsilnejšími protivníkmi. Toto odhodlanie je dôvodom, prečo som sa začal venovať boxu. Potom si získate uznanie fanúšikov, médií i ďalších pästiarov. Každý pozná môj štýl, všetci vedia, že rád teším priaznivcov v aréne aj televíznych divákov," povedal "Canelo".


Za najlepšieho boxera inauguračného ročníka série Premier Boxing Champions (PBC) vplyvného manažéra Ala Haymona, ktorej televíznymi partnermi sú práve ESPN, Fox Sports, NBC, CBS, Spike a Bounce, vysielací tím vyhlásil Keitha Thurmana. Dvadsaťsedemročný Američan rovnako ako Álvarez v roku 2015 zvíťazil dvakrát v takom istom počte vystúpení, poradil si s Robertom Guerrerom a Luisom Collazom. Redaktori webu premierboxingchampions.com si zasa zvolili Thurmanovho o rok staršieho krajana Daniela Jacobsa. Ten si pripísal tri triumfy spôsobom TKO, naposledy 5. decembra už v úvodnom kole "vybavil" Petera Quillina. Zápas roka PBC obstarali 14. augusta Nemec Marco Huck a Poliak Krysztof Glowacki, druhý menovaný knokautoval dovtedy úradujúceho šampióna v jedenástom kole. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona