Cancellarov sen o titule majstra sveta takmer nereálny

NETKY.SK • 26 August 2015, 14:53 • 2 min
Cancellarov sen o titule majstra sveta takmer nereálny

VEJER DE LA FRONTERA - Zdá sa, že ani tento rok si švajčiarsky cyklistický velikán Fabian Cancellara nesplní sen o titule majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný svetový šampión v časovke pokračoval v smolou naplnenej sezóne aj na pretekoch Vuelta a Espaňa, z ktorých musel odstúpiť po 3. etape pre črevnú chrípku. Potom odcestoval domov do Bernu, aby sa podrobil rozsiahlejším lekárskym testom a naplánoval si odpočinok. Podľa predstaviteľov jeho tímu Trek Factory Racinge je nepravdepodobné, že 34-ročný skúsený časovkár a klasikár pôjde o tri týždne do Richmondu bojovať o titul majstra sveta, ktorý mu v zbierke vzácnych trofejí stále chýba.

"Veľmi tvrdo trénoval na Vueltu, aby sa dobre pripravil na majstrovstvá sveta. Fabian sníval o titule. Ten sen stále žije, ale buďme realisti. Ak nie ste zdravotne v poriadku a máte výpadok v tréningu, nemá význam cestovať na majstrovstvá sveta," potvrdil športový riaditeľ Trek Factory Dirk Demol pre server VeloNews.

Cancellara má za sebou najsmolnejšiu sezónu v kariére. V 3. etape Tour de France sa zaplietol do hromadného pádu, ktorého výsledkom boli aj dva zlomené stavce v spodnej časti chrbtice. Jazdil vtedy v žltom tričku vedúceho pretekára celkového poradia. Pád ho postihol aj na jarných klasických pretekoch E3 Harelbeke v Belgicku. Aj vtedy mal zlomené stavce a do pelotónu sa vrátil až po dvoch mesiacoch. Potom sa rozhodol urobiť všetko pre dobrý výsledok na Vuelte, ale tam ho zradilo vlastné telo.

"Nikdy nehovor nikdy, ale nemyslím si, že zvládne dobre sa pripraviť na majstrovstvá sveta. Pre reprezentačný tím, sponzorov a aj naše družstvo je dôležité, aby štartoval v Richmonde, ale nie za každú cenu," dodal Demol.

Napriek všetkým pochybnostiam či indíciám by mal Cancellara odletieť do Kanady na preteky Tour of Alberta (2.- 7. septembra) a tam sa uvidí, ako na tom skutočne je. Majstrovské preteky mužskej "elite" na ceste v Richmonde sa budú konať 27. septembra. Švajčiar má teda mesiac času na prípravu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies