Cancellara víťazom prológu, Peter Sagan na 30. mieste

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 18:22 • 2 min
Cancellara víťazom prológu, Peter Sagan na 30. mieste

BAAR - Domáci cyklista Fabian Cancellara triumfoval v sobotňajšej úvodnej etape na pretekoch WorldTour Okolo Švajčiarska, ktorou bol 6,4 km dlhý prológ v mestečku Baar.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný "Spartakus" zdolal o jednu sekundu Belgičana Jürgena Roelandtsa z tímu Lotto Soudal, o dve sekundy zaostal na treťom mieste Austrálčan Luke Durbridge zo zoskupenia Orica-GreenEdge. Slovenský úradujúci majster sveta Peter Sagan z Tinkoffu obsadil 30. pozíciu s mankom 19 sekúnd, jeho brata Juraja a zároveň tímového kolegu klasifikovali na 61. priečke (+31 s). Cancellara dosiahol na Okolo Švajčiarska jedenáste víťazstvo, čím vyrovnal rekord Petra Sagana.


Nedeľňajšia druhá etapa sa tiež pôjde v Baare, na jazdcov čakajú dokopy štyri okruhy v celkovej dĺžke 188 km. Najťažším úsekom na trati bude stúpanie na Allenwinden (5,5 km, 4,9%). Šprintéri by však nemali mať problém udržať sa vpredu a finišovať by sa malo v hromadnom dojazde, kde bude mať šancu aj Peter Sagan.

Výsledky - Okolo Švajčiarska 2016:

1. etapa (Baar - Baar, prológ na 6,4 km): 1. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek-Segafredo 7:38 min, 2. Jürgen Roelandts (Belg.) Lotto Soudal +1 s, 3. Luke Durbridge (Aus.) Orica-GreenEdge +2, 4. Martin Elmiger (Švaj.) IAM Cycling, 5. Ion Izagirre (Šp.) Movistar - obaja +6, 6. Tim Wellens (Belg.) Lotto Soudal +7,... 30. Peter Sagan +19,... 61. Juraj Sagan (obaja SR) obaja Tinkoff +31


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies