Cancellara odstúpil z E3 Harelbeke, má zlomené stavce

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 16:52 • 2 min
Cancellara odstúpil z E3 Harelbeke, má zlomené stavce

HARELBEKE 27. marca (SITA) - Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) odstúpil z piatkových jednorazových pretekov E3 Harelbeke v Belgicku.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný víťaz sa ešte v prvej časti pretekov zaplietol do pádu spoločne s Larsom Bomom a Johnom Degenkolbom. Cancellara sa najprv zaradil späť do pelotónu, ale s trpiteľským výrazom ho neskôr opustil. Bolela ho ruka aj chrbát a neskôr sa zistilo, že má zlomené stavce. 

 

"Žiaľ, Fabian Cancellara musel skončiť v týchto pretekoch," napísali na twitteri jeho zástupcovia Trek Factory Racing. Neskôr po röntgenovom vyšetrení dodali, že 34-ročný Švajčiar "má zlomené dva stavce v spodnej časti chrbtice. Znamená to, že ďalšie jarné klasiky budú bez neho." 

 

Cancellara vynechá nielen nedeľňajšie preteky Gent-Wevelgem, ale aj jeden z vrcholov jarnej časti sezóny - preteky Okolo Flámska, kde mal obhajovať víťazstvo z vlaňajška. "Bol to hromadný pád na ´kockách´ na Haaghoeku. Fabian si poranil ruku, zápästie aj spodnú časť chrbta. Pád zapríčinil jeden z jazdcov Lotto-Soudal aj padnutá fľaša. Zasiahol 40 až 50 jazdcov," popísal pád reportér Renaat Schotte na serveri Cyclingnews. 

 

Piatkové preteky E3 Harelbeke sa ešte neskončili. Víťazstvo spred roka obhajuje Slovák Peter Sagan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies