Camposa v prezidentskom boji nahradí exministerka

NETKY.SK • 17 August 2014, 15:05 • 2 min
Camposa v prezidentskom boji nahradí exministerka

BRAZÍLIA - Bývalá brazílska ministerka životného prostredia Marina Silva sa budúci týždeň stane kandidátkou do prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia v októbri.

slovakia

left justify in out

Nahradí tak socialistického politika Eduarda Camposa, ktorý v stredu zahynul pri leteckom nešťastí. Silva už podľa jej spolupracovníkov s nomináciou súhlasila, oficiálne ju však ešte musí potvrdiť opozičná Brazílska socialistická strana (PSB). Oznámenie sa očakáva v stredu. Za favorita októbrových prezidentských volieb je považovaná súčasná hlava štátu Dilma Rousseffová.

 

Campos, ktorý mal kandidovať v prezidentských voľbách, v stredu zahynul pri leteckej nehode v meste Santos na juhovýchode krajiny. Lietadlo sa zrútilo do jednej z obytných štvrtí, pričom prišlo o život všetkých päť cestujúcich vrátane Camposovho fotografa a tlačového poradcu ako aj dvaja piloti. Podľa vyhlásenia vzdušných síl politik cestoval malým lietadlom typu Cessna 560XL, ktoré smerovalo z Ria de Janeiro do mesta Guarujá. Letecké úrady uviedli, že posádka sa pokúšala pristáť za zlého počasia.

 

Šyridsaťdeväťročný Campos sa v predvolebných prieskumoch preferencií umiestňoval ako tretí v poradí. Prezidentka Rousseffová, ktorá sa chce v októbri uchádzať o nové funkčné obdobie, v súvislosti s úmrtím protikandidáta vyhlásila trojdňový štátny smútok a oznámila prerušenie svojej kampane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies