Campari plánuje prevziať distribučnú divíziu výrobcu koňakov Grand Marnier

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:22 • 2 min
Campari plánuje prevziať distribučnú divíziu výrobcu koňakov Grand Marnier

PARÍŽ - Taliansky výrobca alkoholu Campari plánuje prevziať globálnu distribučnú divíziu francúzskeho výrobcu prémiových koňakov Grand Marnier.

slovakia

left justify in out

Uviedla to francúzska spoločnosť, ktorá tak potvrdila správu agentúry Bloomberg.

 

Distribúciu firmy Grand Marnier, ktorá produkuje prémiový koňak, armagnac a vína, v súčasnosti vo svete zabezpečuje niekoľko firiem, medzi nimi výrobca šampanského Moët Hennessy a britský výrobca alkoholických nápojov Diageo. Trhová hodnota francúzskej spoločnosti v posledných 12 mesiacoch vzrástla o 17 % a v súčasnosti dosahuje 427 miliónov eur.

 

Tržby Grand Marnier, založenej v roku 1827, dosahujú ročne okolo 140 miliónov eur. Približne polovicu z nich generuje v Spojených štátoch.

 

Campari realizovala v minulosti viacero akvizícií, posledné dve ale uskutočnila v roku 2014 a odvtedy ďalšiu nepridala. Šéf spoločnosti vtedy uviedol, že firma určitý čas ďalšie akvizície realizovať nebude. Toto obdobie sa tak podľa všetkého končí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies