Camille Cosby musí opäť vypovedať pred súdom v prípade urážky na cti

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:07 • 2 min
Camille Cosby musí opäť vypovedať pred súdom v prípade urážky na cti

MASSACHUSETTS - Federálny súd v Massachusetts zamietol v utorok žiadosť Camille Cosby, manželky amerického herca Billa Cosbyho, o zrušenie jej ďalšieho vypočúvania v prípade žaloby za urážku na cti, ktorú na jej manžela podalo spoločne sedem žien.

slovakia

left justify in out

V rozhodnutí sa však uvádza, že hoci je jej svedectvo povinné, nebude musieť poskytnúť odpovede na otázky, ktorými by odhalila detaily z ich manželstva a súkromného života. Sedemdesiatdvaročná rodáčka z Washington D.C. bude znovu svedčiť v utorok 19. apríla v Bostone.


Camille Cosby, ktorá s hercom tvorí manželský pár už 52 rokov, po prvý raz vypovedala vo februári. Otázky právnika spomínaných siedmich žien Josepha Cammaratu sa však údajne netýkali prípadu, ale jej sexuálneho života, politických názorov a smrti syna. "Tieto otázky boli irelevantné k témam tohto prípadu a jednoducho boli vymyslené na to, aby svedkyňu znechutili, strápnili a zaťažili," vyhlásili právnici Camille Cosby v marcovej žiadosti o zrušenie výpovede.


Camille Cosby má svedčiť v prípade žaloby za urážku na cti, ktorú na jej manžela podali Tamara Green, Therese Serignese, Linda Traitz, Louisa Moritz, Barbara Bowman, Joan Tarshis a Angela Leslie. Spravili tak po tom, ako predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) označil ich obvinenia zo sexuálneho zneužitia za výmysly a klamstvá. Cosby na ne potom vlani v decembri podal protižalobu, pričom ich taktiež obvinil z urážky na cti.


Rodák z Philadelphie, ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, okrem toho čelí aj ďalším civilným žalobám ako aj obžalobe v prípade sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Tú naňho podala prokuratúra v štáte Pennsylvania, ktorá znovu otvorila tento prípad po tom, ako sa vlani v júli dostali na verejnosť informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z nich vraj bola aj Constand.

 

Cosbyho formálne obžalovali koncom decembra a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Začiatkom januára Cosby požiadal o zrušenie obžaloby, pričom jeho právna zástupkyňa Monique Pressley uviedla, že ňou prokuratúra porušila podmienky spomínanej výpovede z roku 2005. Súd však žiadosť zamietol. Cosby sa voči verdiktu odvolal a zároveň Constand zažaloval za porušenie mimosúdnej dohody z roku 2005. Hercovi v prípade uznania viny hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona