Cameronovi zablahoželali k volebnému víťazstvu aj Obama, Harper a EÚ

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 18:13 • 2 min
Cameronovi zablahoželali k volebnému víťazstvu aj Obama, Harper a EÚ

WASHINGTON/OTTAWA/BRUSEL - Americký prezident Barack Obama zablahoželal dnes britskému premiérovi Davidovi Cameronovi k "impozantnému" víťazstvu v parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

"Teším sa na ďalšie posilnenie zväzkov medzi našimi krajinami, keďže spoločne pracujeme na globálom mieri, bezpečnosti a prosperite," citovala agentúra Reuters z Obamovho písomného vyhlásenia.
     

Cameronovi zablahoželal aj kanadský premiér Stephen Harper, informovala spravodajská stanica BBC. Harper hovoril o "hlbokom a blízkom vzťahu" medzi Kanadou a Britániou a zdôraznil, že potenciál pre spoluprácu medzi oboma krajinami je neobmedzený.
     

"Teším sa na ďalšiu spoluprácu s premiérom Cameronom pri zaisťovaní našej kolektívnej bezpečnosti," dodal Harper.
     

Gratulácie prišli aj z Bruselu  - od predsedu Európskej komisie (EK) Jeana-Clauda Junckera a predsedu Európskej rady Donalda Tuska, informovala agentúra DPA.
     

Hovorca EK Margaritis Schinas uviedol, že komisia "je pripravená konštruktívne spolupracovať s novou britskou vládou". Dodal, že EK bude skúmať všetky žiadosti o zmenu vo vzťahoch Británie s Európskou úniou "slušným, priateľským a objektívnym spôsobom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies