Cameronovi je výrok o pradúcej kráľovnej trápny

NETKY.SK • 25 September 2014, 11:17 • 2 min
Cameronovi je výrok o pradúcej kráľovnej trápny

LONDÝN - Britský premiér David Cameron sa plánuje ospravedlniť kráľovnej Alžbete za svoje vyjadrenie, že po oznámení výsledkov neúspešného referenda o nezávislosti Škótska "priadla" od šťastia.

slovakia

left justify in out

Tieto slová povedal starostovi New Yorku Michaelovi Bloombergovi, pričom ich vzájomnú konverzáciu v utorok zachytili televízne štáby staníc BBC a Sky News. "Neprestávala priasť. Nikdy som nepočul nikoho takého šťastného," povedal Cameron Bloombergovi.

 

Sky News vo štvrtok informovala, že Cameron sa kráľovnej na najbližšom stretnutí osobne ospravedlní. "Je mi to veľmi trápne a nesmierne to ľutujem," povedal Cameron novinárom v New Yorku. Dodal, že to bola súkromná konverzácia, avšak pripustil, že sa nemala odohrať a už sa podľa neho nebude opakovať.

 

Kráľovná sa k referendu o škótskej nezávislosti nikdy priamo nevyjadrila. Jej jediné oficiálne stanovisko pred samotným hlasovaním obsahovalo len odporúčanie, aby Škóti "veľmi starostlivo premýšľali o svojej budúcnosti". Hoci je jasné, že panovníčka podporovala jednotnú krajinu, do referenda odmietla zasahovať. Jej nestrannosť je navyše zakotvená v ústave. Škótsko je však Alžbete osobne blízke. Jej matka bola Škótka, ona sama tam strávila veľkú časť detstva a v Škótsku sa narodila aj jej dnes už zosnulá sestra Margaret. Škótske sídlo Balmoral je navyše obľúbenou letnou destináciou kráľovského páru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona