Cameronovho extajomníka Coulsona prepustili z väzenia

NETKY.SK • 21 November 2014, 11:11 • 2 min
Cameronovho extajomníka Coulsona prepustili z väzenia

LONDÝN - Andyho Coulsona, bývalého tlačového tajomníka britského premiéra Davida Camerona, dnes predčasne prepustili z väzenia, kde si odpykával trest v súvislosti s kauzou odpočúvania telefónov bulvárnymi novinármi. Oznámil to denník Daily Telegraph.

slovakia

left justify in out

Coulsona odsúdili na 18 mesiacov odňatia slobody. Za mrežami však napokon strávil necelých päť mesiacov - presne 20 týždňov. Dnes ráno opustil väznicu Hollesley Bay s nízkym stupňom ochrany v anglickom grófstve Suffolk. 

 

V súlade s podmienkami predčasného prepustenia bude Coulson musieť po zvyšok svojho trestu nosiť elektronický náramok. 

 

Niekdajšieho šéfredaktora bulvárneho týždenníka News of the World uznali v júni tohto roku vinným zo spolupáchateľstva pri nelegálnom prenikaní do telefónov a hlasových schránok s cieľom získať exkluzívne informácie pre články o politikoch, celebritách i obetiach zločinov.

 

Coulson začal pracovať ako vedúci komunikačného oddelenia vtedy ešte opozičnej Cameronovej Konzervatívnej strany v roku 2007. Po Cameronovom nástupe do úradu premiéra v máji 2010 sa stal šéfom jeho tlačového tímu. 

 

Zo tohto postu Coulson odišiel v januári 2011 po prepuknutí škandálu okolo odpočúvania. Od začiatku sa však bránil tvrdením, že o nelegálnom prenikaní do telefónov nevedel. Premiér Cameron sa dodatočne ospravedlnil verejnosti za to, že zamestnal Coulsona ako svojho tlačového tajomníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona