Cameronov hovorca: Británia nevylučuje nálety v Sýrii

NETKY.SK • 11 September 2014, 19:15 • 2 min
Cameronov hovorca: Británia nevylučuje nálety v Sýrii

LONDÝN - Britský premiér David Cameron nevylúčil vojenskú akciu proti militantnej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes premiérov hovorca po tom, čo britský minister zahraničných vecí Philip Hammond na návšteve Berlína uviedol, že Británia sa nezúčastní žiadnych náletov v Sýrii.
     

"Pokiaľ ide o vzdušné sily, premiér nič nevylúčil a také je naše stanovisko," povedal novinárom v Londýne Cameronov hovorca.
     

Šéfovia nemeckej a britskej diplomacie, Frank-Walter Steinmeier a Hammond, totiž po dnešnej schôdzke v Berlíne oznámili, že ich krajiny sa nezapoja do leteckých úderov proti extrémistom z Islamského štátu (IS). Steinmeier vysvetlil, že Berlín nikto o účasť nepožiadal a Nemecko sa do útokov ani nezapojí. Steinmeier sa súčasne vyslovil za to, aby sa súčasťou plánov novej medzinárodnej koalície proti IS v Sýrii a v Iraku stala aj "politická stratégia". Britský kolega Hammond sa vyjadril v podobnom duchu ako Steinmeier - zdôraznil, že Británia sa leteckých úderov v Sýrii nezúčastní.
     

Americký prezident Barack Obama v noci nadnes v prejave k národu uviedol, že Spojené štáty budú stáť na čele širokej koalície, ktorá povedie vytrvalé a neľútostné ťaženie zamerané na zničenie militantov z organizácie Islamský štát bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. Obama zároveň povolil americké nálety v Sýrii a ďalšie útoky v Iraku v rámci rozšírenia kampane proti IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies