Cameron: Zvyšok Británie musí Škótom povedať: 'Chceme, aby ste zostali.'"

NETKY.SK • 7 Február 2014, 16:20 • 2 min
Cameron: Zvyšok Británie musí Škótom povedať: 'Chceme, aby ste zostali.'"

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes predniesol vášnivý prejav vyzývajúci Angličanov, Walesanov a obyvateľov Severného Írska, aby povedali Škótom: "Chceme, aby ste zostali."

slovakia

left justify in out

Správu priniesla tlačová agentúra DPA.
     
V dosiaľ najsledovanejšom prejave o škótskej nezávislosti Cameron vyhlásil, že by "nedokázal zniesť" pohľad na to, ako sa Británia rozdeľuje - ak sa Škóti v septembrovom referende rozhodnú odísť.
     
"Stále nie je jasné, ako toto referendum dopadne," zdôraznil britský premiér publiku v Olympijskom parku v Londýne, ktorý bol usporiadateľom olympiády v roku 2012.
     
Miesto a termín Cameronovho prejavu, ktorý predniesol práve v deň začiatku zimných olympijských hier v ruskom Soči, boli zvolené podľa jeho vyjadrení tak, aby pripomenuli Angličanom, Walesanom a obyvateľom severného Írska, ako veľa toho spoločne dosiahol britský olympijský tím v roku 2012. 
     
 "Najlepšie na olympiáde nebolo samotné víťazenie, ale jednotné vystupovanie pod červeno-bielo-modrou vlajkou," uviedol premiér. "Holým faktom je, že spolu znamenáme vo svete viac."
     
V najnovšom prieskume spoločnosti YouGov, uskutočnenom pre britský denník Sun, sa 34 percent Škótov vyjadrilo, že bude hlasovať za nezávislosť, pričom 52 percent uviedlo, že sa vyjadrí proti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies