Cameron vyzýva svet na používanie názvu Daish namiesto IS

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:05 • 2 min
Cameron vyzýva svet na používanie názvu Daish namiesto IS

LONDÝN - Zahraničný politici vo svojich prejavoch používajú čoraz častejšie nové označenie pre Islamský štát, ktorým je slovo Daish. Západ chce aj takto bojovať proti teroristom.

slovakia

left justify in out

David Cameron predniesol v parlamente návrh, ktorým vyzýva na zmenu označovania teroristickej organizácie Islamský štát. Odteraz budeme používať výraz Daish, čo je arabská skratka staršieho názvu Islamský štát v Iraku a Levante, informuje agentúra AP. "Tento zlomyseľný kult smrti nie je ani pravým zástupcom islamu, ani štátom”, uviedol Cameron.

 

Slovo Daish vyznieva v arabčine hanlivo. Samotní militanti IS tento výraz nenávidia, pretože pripomína arabské slovo, ktoré v preklade znamená “dupať”, alebo “šliapať”.  Islamistov vraj slovo Daish vytáča do nepríčetnosti, ktoré trestajú až vyrezaním jazyka.

 

USA už dlhší čas používajú túto skratku, ktorou bojujú proti zlomyselnému kultu smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies