Cameron: Vystúpenie Británie z EÚ by mi nezlomilo srdce

NETKY.SK • 30 September 2014, 15:42 • 2 min
Cameron: Vystúpenie Británie z EÚ by mi nezlomilo srdce

BIRMINGHAM - Odchod Británie z Európskej únie by premiérovi Davidovi Cameronovi nezlomil srdce, keďže príliš nepriľnul ku vzťahu, ktorý neslúži záujmom Británie.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre vysielaciu spoločnosť BBC Cameron povedal, že odtrhnutie Škótska by mu, naopak, srdce zlomilo. "Tisíckrát viac mi záleží na našom Spojenom kráľovstve než na Európskej únii," vyhlásil s tým, že zachovanie celistvosti Británie je otázkou srdca, no členstvo v únii je otázkou pragmatizmu. Zopakoval, že preferuje členstvo v reformovanej EÚ po novej dohode s Bruselom, pretože súčasný stav je nefunkčný. Cameron opakovane uviedol, že podporí odchod Britov z Európskej únie, ak nebude schopný vyrokovať lepšie členské podmienky.

 

Cameron plánuje vyrokovať lepší štatút pre Britániu pred referendom o zotrvaní či vystúpení v roku 2017 za predpokladu, že jeho Konzervatívna strana vyhrá májové parlamentné voľby. Británia požaduje, aby vlády členských krajín mali väčšiu kontrolu nad zásadou "slobodného pohybu", ktorá povoľuje občanom únie žiť a pracovať v ostatných krajinách bloku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona