Cameron tvrdí, že v daňových rajoch nemá žiadny majetok: Mám nejaké úspory

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:52 • 2 min
Cameron tvrdí, že v daňových rajoch nemá žiadny majetok: Mám nejaké úspory

LONDÝN - Britský premiér David Cameron tvrdí, že nevlastní žiadny podiel ani akcie v offshorových spoločnostiach.

slovakia

left justify in out

Cameron to vyhlásil dnes po tom, ako sa meno jeho otca Iana objavilo v dokumentoch panamskej právnickej spoločnosti Mossack Fonseca, ktorá mala spoločnostiam a jednotlivcom pomáhať obchádzať daňové zákony, prípadne legalizovať výnosy z trestnej činnosti prostredníctvom tzv. daňových rajov.


V rámci kauzy známej ako Panama papers (Panamské dokumenty) mal Cameronov zosnulý otec podľa stanice BBC riadiť schránkový investičný fond so sídlom na Bahamách. "Nevlastním žiadne podiely. Mám plat premiéra, mám nejaké úspory, z ktorých mám nejaké zisky, a vlastním dom," vysvetľoval dnes premiér Cameron v rámci dnešnej debaty. "Nevlastním žiadne podiely, žiadne offshorové trusty, ani fondy, ani nič podobného," dodal.


Cameronova hovorkyňa v pondelok na otázku Reuters, či môže preukázať, že majetok Cameronovej rodiny nefiguruje v súčasnosti v žiadnej offshorovej spoločnosti, odpovedala, že ide o "rodinnú záležitosť".


Šéf opozičných labouristov Jeremy Corbyn vyzval dnes na nezávislé vyšetrenie majetkových pomerov všetkých Britov spájaných s firmami založenými v daňových rajoch, a to vrátane rodiny Davida Camerona. "Domnievam sa, že premiér by nám vo vlastnom záujme mal vysvetliť, čo sa tu deje," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona