Cameron: Sýria použije znova chemické zbrane, ak USA ustúpia od útoku

NETKY.SK • 4 September 2013, 15:42 • 2 min
Cameron: Sýria použije znova chemické zbrane, ak USA ustúpia od útoku

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes vyjadril presvedčenie, že sýrska vláda použije znova chemické zbrane na svojich ľudí, ak Spojené štáty ustúpia od zamýšľanej vojenskej akcie proti nej.

slovakia

left justify in out

Na otázku opozičnej labouristickej poslankyne v parlamente, či by podporil skôr prímerie v Sýrii než "bombový útok", Cameron odpovedal, že prezident USA Barack Obama jasne varoval sýrskeho prezidenta Bašára Asada pred použitím chemických zbraní a koná správne, keď drží slovo. "Požiadal by som ju, aby sa na chvíľu presunula do topánok prezidenta USA," odpovedal na pravidelnom zasadnutí parlamentu, na ktorom každý týždeň odpovedá na otázky.

"Stanovil veľmi jasnú červenú hranicu, že ak dôjde k rozsiahlemu použitiu chemických zbraní, niečo sa stane. Pýtať od prezidenta USA, ktorý stanovil červenú hranicu a vyslovil takéto varovanie, aby od neho odstúpil, by podľa mňa bol veľmi nebezpečný návrh, pretože by ste v reakcii videli viac útokov režimu chemickými zbraňami," citovala ho agentúra Reuters.

Cameron zopakoval, že Británia sa nezúčastní na žiadnej vojenskej akcii proti Sýrii po tom, ako to minulý týždeň zamietol parlament. Svet sa však aj tak musí prísne postaviť k Asadovmu "odpudivému" použitiu chemických zbraní, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies