Cameron sľúbil viac peňazí na boj proti nenávistným prejavom voči cudzincom

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 19:33 • 2 min
Cameron sľúbil viac peňazí na boj proti nenávistným prejavom voči cudzincom

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes prisľúbil viac peňazí na bezpečnosť, a to v rámci boja proti vlne nenávistných trestných činov, ku ktorým dochádza v ostrovnej krajine po kampani za vystúpenie Británie z Európskej únie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Briti hlasovali v referende 23. júna za odchod z EÚ. Cameron dnes vystúpil s prejavom v Dolnej snemovni parlamentu a povedal, že je žiaduce, aby "každý na všetkých stranách referendovej diskusie" jednoznačne odsúdil spomínané útoky.

 

Nezvyčajne búrlivá kampaň pred referendom sa čiastočne sústreďovala na prisťahovalectvo. Využívala aj plagát, ktorý znázorňoval stovky nebelošských migrantov cestujúcich Európou a obsahoval aj slová "Bod zlomu" (BREAKING POINT).

 

Národná rada policajných veliteľov uviedla, že počet nahlásených nenávistných trestných činov po referende prudko stúpol, a to až o 57 percent. Medzi obeťami, ktoré nahlásili trestné činy obťažovania, sú Východoeurópania, moslimovia, Američania a Nemci. Nárast incidentov oni sami pripisujú tomu, že ľudia povzbudení víťazstvom v referende uvoľňujú svoj hnev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies