Cameron sa stretne s Rúhaním, témou bude Islamský štát

NETKY.SK • 24 September 2014, 07:57 • 2 min
Cameron sa stretne s Rúhaním, témou bude Islamský štát

OSN - Britský premiér David Cameron sa v nasledujúcich dňoch stretne s iránskym prezidentom Hasanom Rúhaním. Tlačovej agentúre Reuters to v stredu potvrdil nemenovaný zdroj z prostredia Downing Street.

slovakia

left justify in out

Schôdzka sa odohrá v čase, keď sa obaja lídri zúčastnia na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v americkom New Yorku. Témou stretnutia bude najmä spoločný boj proti radikálnej islamistickej organizácii Islamský štát. Pôjde o prvú schôdzku medzi lídrami oboch krajín od islamskej revolúcie v Iráne v roku 1979.

Británia ešte v júni oznámila plány na opätovné otvorenie svojho veľvyslanectva v Teheráne. Reagovala tým na Rúhaního zvolenie, ktorého Londýn považuje za umierneného. Cameron bude o boji proti Islamskému štátu rokovať aj s americkým prezidentom Barackom Obamom. Ten však s Rúhaním údajne naplánovanú schôdzku nemá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies