Cameron sa stretne s líderkou škótskych nacionalistov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:07 • 2 min
Cameron sa stretne s líderkou škótskych nacionalistov

LONDÝN - Britský premiér David Cameron v piatok odcestuje do Škótska na stretnutie s líderkou škótskych nacionalistov Nicolou Sturgeonovou, oznámil to vo štvrtok jej úrad.

slovakia

left justify in out

Škótska národná strana (SNP), ktorá stála v roku 2014 na čele neúspešných snáh o získanie nezávislosti Škótska, vyhrala v minulotýždňových parlamentných voľbách, keď získala 56 z 59 kresiel patriacich Škótsku v britskom parlamente. Sturgeonová uviedla, že keď ráno po voľbách hovorila s Cameronom, povedala mu, že vzťah westminsterského parlamentu so Škótskom nebude taký ako doteraz. Cameron, ktorého konzervatívci získali vo voľbách prekvapujúcu väčšinu, sa zaviazal, že udelením väčších právomocí Škótsku udrží Spojené kráľovstvo pokope. "Bol to relatívne krátky rozhovor ráno po voľbách, zajtra budú mať obe strany príležitosť na dôkladnejšiu diskusiu," povedal vo štvrtok Cameronov hovorca.

 

Škótsko usporiadalo v roku 2014 referendum o zotrvaní či vystúpení zo Spojeného kráľovstva, v ktorom 55 percent voličov nezávislosť Škótska odmietlo. Ďalšie škótske referendum po voľbách Cameron zamietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies